Prijatelji kluba

Naš klub je od svog osnutka mogao da računa na malu, ali očito održivu pomoć velikog broja naših prijatelja i sponzora različitih aktivnosti koje je klub imao u prethodnih nekoliko godina. Među njima, izdvojit ćemo njih nekoliko, a vremenom, nadamo se i povećavati krug prijatelja koji vjeruju u nas i ono što predstavljamo.

Bakan American Wellness Alliance je nevladina organizacija kojom predsjedava naš trener Matthew Carver, a koja pored nas, pomaže grupe i individualce koji se bave humanitarnim radom, umjetnošču, poduzetništvom i sportom. Ključni je katalizator našeg razvoja, te je iako i dalje jako izazovno, puno lakše disati i imati viziju sa BAWA-om uz nas.

 

BH Telecom je već tri godine uz nas. Nije potrebno reći puno o veličini koju predstavlja najveća telekomunikacijska kompanija u BiH, te možemo biti sretni što smo dijelom njihovog društveno-odgovornog poslovanja. Posebno moramo podcrtati da počeci naše flag football akademije, te uopšte podmlatka Spartanaca ne bi bili mogući bez pomoći BH Telecoma.

FM Jam je država koja nam je pomogla sa svim ovim fudbalskim ludilom u početku. Zajedno sa poralom Front Slobode i RTV7 iz Tuzle, pomogli su nam u organizaciji prve utakmice američkog fudbala u Tuzli početkom marta ove godine, što je naposlijetku i rezultiralo Saltminersima, drugim klubom u BiH poslije Spartanaca.

Spark je poslovni i inovacijski park iz Mostara. Iako se ne bave sportom direktno, te svoj fokus drže na naprednim IT tehnologijama, odlučili su podržati ovogodišnji prvi flag football turnir u BiH uopšte, te nam pomoći u namjeri da potaknemo Mostarce u formiranju još jednog kluba američkog fudbala u BiH – Mostar Eaglesa.