Bila je nedjelja, sjećam se kao da je bilo danas

Prvi turnir američkog fudbala Ice Bowl je sada već iza nas. Tri BH ekipe su se sastale na pomoćnom stadionu Olimpijskog kompleksa Koševo u nedjelju, 28. januara i odigrale prve dvije utakmice Razvojne lige američkog fudbala Bosne i Hercegovine. Iako su planirane tri utakmice, zbog nedostatka vremena, kao i toka utakmice, te obilja “pass” akcija, utakmicu između Lavova i Spartansa ćemo ostaviti za jedan od nadolazećih turnira.

Posebno ćemo istaći borbenost i izdržljivost Tuzlaka koji su u jednom danu uspjeli odigrati dvije utakmice, što zaista izgleda obečavajuće za tim koji još nema ni godinu postojanja, a zahvalnost smo dužni i momcima koji su doputovali iz Sremske Mitrovice kako bi nastupali za Lavove na Koševu. Dodatno, bitno je reći da smo posebno zadovoljni našim mladim snagama, čiji su rad i zalaganje bili jedan od glavnih razloga našeg nedjeljnog uspjeha. Momci, hvala vam svima!

Spartancima je ovime upriličena izuzetna čast što smo nakon toliko godina vjerovanja u igru i sebe, imali priliku dočekati timove iz Bijeljine i Tuzle, te još jednom dobiti na uvjerenju da svi zajedno idemo prema istom cilju, razvoju američkog fudbala i sporta uopšte.

Tek smo počeli, a toliko zidova nas čeka.

#glavomkrozzid

Snimke utakmica možete pogledati ovdje:

Saltminers – Lavovi

Spartans – Saltminers,

ili na našem YouTube kanalu.

Results

TeamT
Tuzla Saltminers28
Lavovi Bijeljina22

Results

TeamT
Sarajevo Spartans42
Tuzla Saltminers22

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *