Gdje smo, ono, stali? Where were we?

Odakle da se počne, da se kaže sve, ne zaboravi ništa, a da ne peglamo? Društveni kanali su bili na odmoru, ali mi sasvim sigurno nismo, provelo se ljeto radno i posvuda, nabijali smo milje i kilometre s fudbalom i bilo nam je lijepo. No prije svega:

Svoju avanturu sa Spartancima je završio naš prijatelj, suigrač i trener, Caleb Hecox. Malo više od godinu i pol dana je proveo s nama i ostavio nam dvije najbolje sezone u historiji kluba, akademiju sa nekim novim klincima i neke nove klubove u BiH. Brojali smo kilometre zajedno i stvarali neke rimske drumove, koji će, nadamo se biti bolje frekvencije fudbala i sporta uopšte. Ostala je velika praznina u našim redovima, ali i znanje i iskustvo da je popunimo. S Calebom smo naučili nositi se i radovati se novim izazovima, te smo sigurni da ćemo biti OK. Nećemo lagati, nudili smo Calebu da ostane, no njegova djevojka i buduća supruga je očigledno imala bolju ponudu. Nevertheless, pratit’ ćemo razvoj situacije. Calebe, sretno, nećemo zaboraviti.

Caleb je otišao između dva kampa na kojem su Spartanci imali prilike sudjelovati. Oba u Splitu, jedan u organizaciji naših prijatelja, morskih vukova iz Splita, a drugi u organizaciji Growth of a game. Odlične prilike za druženje i igru na suncu, kraj mora. Rad sa vrhunskim trenerima, svakako da je dobrodošao, ali i ponovno druženje sa Split Sea Wolvesima, Dubrovnik Sharksima i Tuzla Saltminersima, kao i drugim ekipama ovog ljeta u Dioklecijanovom gradu, dodatna su motivacija i uvjerenje da smo na pravom putu. Ovim putem se svima njima i želimo zahvaliti na gostoprimstvu i drugarstvu, te se nadamo, ubrzo opet vidimo na bijelom roštilju zelenog terena.

Pred sami kraj ovo pozdrava, novi početak. 2. septembar, Tuzla, Stadion Tušanj, Spartanci prave puni krug. 2017. je tamo počela i ponovo se vraćamo mjestu koje nas je tako dobro prihvatilo u martu i pozvalo sebi ponovo. Naši prijatelji, Saltminersi, sa nama starim poznanicima, FM Jam državom, prave prvi domaći turnir fleg fudbala i jedva čekamo slijedeću sedmicu. Rudar, Spartanac, Lav i mostarski Orao, kao kakvi likovi iz Oza, stalno pričaju neke nove priče, neku novu budućnost. Dođite da se družimo!

Malo smo bili i po Amerikama. Iako je vrijeme kampova, predsezone i medijskih nabrijavanja timova, te se većina stvari odvija iza zatvorenih vrata, uspjeli smo posjetiti stadion na kojem će se odigrati slijedeći Super Bowl, te vam šaljemo razglednicu sa vikinškog sjevera. Honor your legacy, defend the north!

Idemo dalje, glavom kroz zidove!

//

It has been a long summer, and even though it may seem we have been off, it is NOT TRUE! We have played some ball, and ran some miles! But first:

After a year and half, we came to another goodbye. Our friend, a teammate and a coach, Caleb Hecox, finished his Spartan tenure, has left so many things we will remember him by, and went back home to Georgia with “Summer on his mind”. Two most successful seasons in club history, academy, new clubs in BiH and a lifetime friendship are his legacy and we will make sure they grow during the time. We have to admit, offer to stay was on the table, but sadly for us, his girlfriend and wife-to-be just had better arguments. Nevertheless, we will keep an eye on him.

Thank you sir. It was a pleasure.

Caleb left us in between camps in the city of Diocletian. We had an opportunity to visit Split twice, enjoy some sun and Jadran and play some ball with great coaches and our friends from Tuzla, Split and Dubrovnik. First cam was a tradition of Split Sea Wolves and second one a Growth of a game camp.

Also, it will our pleasure to go back to the place where all the great Spartan stories from 2017 had begun. Tušanj Stadium will welcome us again in the first Bosnian flag football tournament, organized by Saltminers. A great place to be, come out and join us. 2nd of September, Saturday!

In the end, we send you a greeting card from US Bank Stadium, a Super Bowl LII host stadium, and honor of the North!

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *