Odjavna špica – The final cut

Gridiron smo za 2017. godinu zatvorili sa omjerom od 4 pobjede i 3 poraza u službenim i prijateljskim utakmicama. Prešli smo, sveukupno, blizu 5000 km zbog fudbala, što u poređenju sa Putovanjem u središte Zemlje Žila Verna je taman negdje do Zemljinog vrelog središnjeg usijanja. S tim što ovo naše nije naučna fantastika.

Fudbal je tu da ostane, ima nas sada i previše da bismo očekivali bilo šta manje i biti dio te priče koja je mlada i pozitivna je častan posao i ponos za koji sada znamo da će nam obilježiti živote. U okolini u kojoj živimo, biti sportski heroj, pa makar i lokalni, je jedina neokaljana čast koju niko, pa ni najveći rival ne može osporiti. Baviti se sportom, raditi sa mladima, biti upamćen po rezultatima i posebno biti tu kad se počinje, ostavlja dosta materijala za priče svojim klincima, svojim unucima (pa makar bile i lovačke ;).

Igra ovdje prestaje, ali se sve ostalo intenzivira. Kampova je toliko, da ne znamo gdje bismo, ciljeva za slijedeću godinu još više, a ne znamo odakle da počnemo. Posla imamo i u kući, podlaktice se natežu oko čekića i lijepo nam je tu gdje smo i s tim čime raspolažemo. Broje se dani do NFL-a, a lopta se ne ispušta iz ruke.

Još jednom, hvala vam svima na fudbalu. Sve ove godine. Da budemo jači svi zajedno 2018. I živ nam bio 52.

//

Gridiron stops here for this year, but there is a ton of work to be done, camps to be visited, and goals to be achieved. Football is here to stay, and to be a part of this story is an honor. This will mark our lives, and even if it’s just a local thing, we will get to be remembered by this particular time. Sport is a more than just a game, it is lifetime jersey you have to represent from top of this abilities, as a player and as a person.

Thank you all once again for football. We wish you a great summer, and see you in 2018, if not before.

And yes, long live 52.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *