Zaokruživanje – Wrapping up

Ne krijemo da smo razočarani. Od svih pobjeda, Pirove su najgore. Ali svejedno, pobjede su. Inch or a mile, štob’reko Vin Dizelaš.

Zatvorit’ ćemo ovu sezonu sa utakmicom protiv Plavih Zmajeva i svakako da će nam biti čast i zadovoljstvo. Sasvim sigurno je da smo se i jedni i drugi nadali ovom susretu, ali u finalu CEFL Kupa. Nažalost, to nije slučaj, ali to ovu utakmicu ne čini ništa manje značajnom za fudbal u regiji. Oba tima ove sezone su na sebi svojstven način ostavili traga u regionalnom fudbalu, te ćemo se potruditi da i ova utakmica odjekne sportski i promoviše kako fudbal, tako i sport uopšte. Iskoristiti ćemo još jednom priliku da ponovimo susret iz Beograda, kao i tu lijepu realnost koju ovaj sport ima, a to je da prevazilazi granice i putuje daleko. Ovim putem se još zahvaljujemo CEFL-u, te Đavolima, Patriotama, Ajkulama, Celtisima, Lavovima, Rudarima, Orlovima i Zmajevima. Bilo nam je lijepo u Ljubljani, Zagrebu, Tuzli, Beogradu, Mostaru, Bijeljini i Dubrovniku. Nadamo se da je i vama u Sarajevu.

Što se Spartanaca tiče, Leonidas nema zamjerki. Bolji smo od Spartanaca od prošle godine, nesporno. Opet smo sami sebi zadali težak zadatak, da budemo bolji slijedeće godine i, nema sumnje, ka tome idemo. Iako je sezona pri kraju, ogroman posao nas čeka već od ponedjeljka, novi zidovi su tu da se ruše, a glave su nam tvrđe iz dana u dan. Naravno, biće lakše uz NFL od septembra.

Stati ćemo ovdje, jer se stati mora. 52 je odlučio okačiti kopačke o klin. Tiho, kao i sve ostalo što je radio. Galamio samo kada je to bilo neophodno, a sve ostalo radio profesionalno, mirno i sa znanjem i razumjevanjem. Bio je stub i oslonac ovog kluba, a nekad je bio i klub. Bez njega Sparte ne bi bilo i ne bismo bili gdje jesmo sada. Nismo upoznali i vidjeli do sada nekoga ko toliko voli ovu igru i ko ima toliko strpljenja da istim zaduži i druge oko sebe da istraju s njim. Biće teško bez njega na terenu, ali ako nas je čemu naučio, onda je to da se ne odustaje, već samo ide naprijed i kad je najteže. Ovo naravno ne znači kraj, jednom Spartanac, uvijek Spartanac, te se nadamo njegovom znanju i savjetima u drugim bitnim klubskim koracima.

Eldare, hvala ti.

We can’t hide that we are disappointed. However, win is a win, inch or a mile, as Mr. Diesel would say.

We will close the season with a team we kinda started the season with. Blue Dragons will be closing that circle by coming to Sarajevo, and giving us the honor of enjoying this wonderful opportunity football is giving us. Playing across the borders, traveling miles having rivals and friends everywhere. We will take the opportunity to thank everyone this year who were with us, promoting and playing football, and expanding our horizons even more. We had a great time in Ljubljana, Zagreb, Belgrade, Tuzla, Bijeljina, Mostar and Dubrovnik. We hope you also had a good time here in Sarajevo.

As far as Spartans is concerned, there is not much to say. We are better than last year, and we will do our best to be better next year. There is a lot of work to be done, and even though season is ending, we have a lot of goals to achieve.

We will stop for a moment and announce that 52 has decided to call it a career. A football enthusiast, player, coach, administrator, club. He has been all of those. Smart, silent, patient, poker face. A pillar of Sparta since the beginning, and one of the main reasons we are here, where we are. Even though this is not the end of our joint story, we have to be thankful for everything he has contributed to the club and to us all individually.

Eldar, thank you.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *