Ponestaje nam zidova

Kada nam je pala na pamet ideja o igranju prijateljske utakmice sa Dubrovnikom, ni u ludilu nismo mogli sanjati da će to biti i prvi domaći turnir u fleg fudbalu u BiH. I to baš u Mostaru.

Sloboda nije stvar, već stanje uma. Imaš je onoliko koliko si kilometara spreman prevaliti da bi našao sebi slične, slobodne i spremne na preskakanje planina i izbjegavanje prepreka. Mi se tako i osjećamo. Možda siromašno, što je sasvim normalno, obzirom na okolnosti u kojima razvijamo sport, ali dišemo punim plućima, jer znamo da gdje se god okrenemo, imamo prijatelje.

A sad, možemo slobodno reći, ima i nas. Više od 40 igrača, nas iz BiH, bilo je u nedjelju u prelijepom sportskom centru Arena Sport, te više od 4 sata igralo fudbal, neumorno i bez prestanka. Ovaj 7. maj, smatrati ćemo nekom vrstom našeg sopstvenog praznika, jer ništa manje od toga i nije bio. Ne moramo podcrtati koliko smo zahvalni Sharksima, što su bili dijelom nečega što je temelj američkog fudbala u Bosni, a uskoro i u Hercegovini.

Posebnu zahvalnost dugujemo poslovnom parku SPARK, koji je stajao iza nas u organizaciji ovog događaja, momcima iz NFL Balkan i NFL Srbija, te mnogobrojim medijima koji su bili zainteresirani za ovaj događaj i ono što smo sa nama donijeli u Mostar. Nadamo se što skorijoj posjeti gradu na Neretvi, sa konkretnijim koracima u formiranju novog kluba u BiH.

Na kraju, ponosni smo na svoje klince, koji kad stave kacige, sasvim sigurno ne igraju kao klinci. Spartanci imaju budućnost.

Idemo dalje, gdje su ti zidovi?

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *