Game Of Bonds

Kasnimo sa sedmičnim izvještajem, ali s razlogom, jer smo jučer prešli naš 4000-ti kilometar od kraja februara, promovišući, upoznavajući i igrajući sport koji nam je omogućio da nađemo sebi slične, od Triglava do Đevđelije, od Đerdapa do Jadrana.

Prošle sedmice, Spartanci su obavili ukupno 4 treninga, dva za seniore i dva za juniore, u ne tako toplim uvjetima, jer zima ovdje voli da ostane duže, nema obraza nimalo. Imali smo čast i zadovoljstvo da na vikend treninzima ugostimo Stefana iz Bijeljine i Belmina iz Tuzle, momci su bili s nama, družili se i trenirali. Momentum je tu još uvijek i čuvamo ga, jer se nadamo Mostarcima uskoro.

S tim razlogom smo prošle sedmice išli i Tuzlu i Bijeljinu, kao i u Mostar i Dubrovnik jučer, s namjerom da struktuiramo jedan lijep događaj-turnir u Mostaru, s namjerom da igramo fudbal, promovišemo sport i nadamo se novom klubu u Mostaru, koji bi bio 4. u BiH, a još jedna stanica između Dubrovnika i Sarajeva, jer smo si najbliži. Ne moramo napominjati da bi to bio prvi domaći turnir u flag football-u, kao i da bi to bio jedinstven događaj u Mostaru, prvi svoje vrste. Zahvaljujemo se još jednom Sharksima, što su pristali doći i sudjelovati u ovakvom događaju.

Posebno nam je drago što smo upoznali momke iza NFL Balkan FB stranice, koji rade odličan posao s ljubavlju, uče nas i obavještavaju o trenutnim događanjima u NFL-u, kao i o značajnim momentima iz historije te lige.

Ovi, neki novi, klinci stvaraju historiju/istoriju/povijest, samo bez različitih verzija istog. Pričamo fudbalom.

Pričali bismo još, imamo o čemu, ali ćemo to sad ostaviti po strani, jer Zagreb je spreman, Patriote samo što nisu tu, valja nam ih dočekati.

Ne zaboravite: https://www.gofundme.com/theriseofsparta

//

We’re a bit late with our weekly report, but that is just because yesterday, we reach our 4000th kilometer, promoting, playing and getting to know other teams, and acquire new friends.

Just last week we have been from Bijeljina to Tuzla, and over Mostar to Dubrovnik yesterday, in our effort to firm the domestic, and create new bonds. On May 7th we are looking for a first flag football tournament in Mostar, and BiH, with hopes of getting Tuzla and Bijejina teams to join Dubrovnik and Sarajevo in this great momentum of making football history.

We had a pleasure to meet guys who run NFL Balkan in Mostar too, and to congratulate them on their enthusiastic and educative work, good and detailed articles, as well as talk about ideas, and ways we could cooperate.

We will continue this story next week, but Patriots are coming to Sparta, and here we need to end our report, and return to silence, cause the game is coming close, and we need to get prepared.

Do not forget: https://www.gofundme.com/theriseofsparta

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *