Put od 1200 km

Prošla sedmica je protekla u pripremama za prvu gostujuću utakmicu CEFL Kupa ove sezone u Ljubljani.

Ali iako su nam misli bile okrenute postizanju istog cilja na Oval Igrišću od prošle godine kad smo pobijedili Alp Devilse, bavili smo se i drugim stvarima. Posebno nam je drago da ćemo biti od koristi bijeljinskim Lavovima, koji počinju sa svojim radom, te nam je posebna čast, da smo njih, kao i Saltminerse, uspjeli licencirati za takmičenje u CEFL Kupu ove godine.

Pored toga, naše trenerske, ali i igračke redove će ove sezone dopunjavati Cameron Dickerson, čije ćemo znanje, nadamo se, uspjeti maksimalno iskoristiti, ne samo u Sparti, već i u našim nastojanjima da širimo sport u BiH.

Na kraju, petak i subota su bili rezervisani za put ka Ljubljani. Spartanci su otišli dan ranije, kako bismo sebi olakšali naporan i dug put kojim smo obično išli na način da, odemo, odigramo utakmicu i vratimo se, sve u 24 h. Lijepo i toplo vrijeme je zasigurno poslužilo da se odigra jedna zrela utakmica, jedna spremna utakmica s obje strane, u kojoj su naši domaćini slavili. Iako smo napadali cijelo prvo poluvrijeme, te se tri puta nalazili u end zoni, bez uspjelog poentiranja, kazna je uslijedila već odmah početkom drugog vremena, te se naša cijela strategija morala mijenjati i prilagođavati novonastaloj situaciji stizanja rezultata.

 

Iako porazi bole, definitivno, ostajemo ponosni na svoje momke, te se okrećemo naprijed Patriotima, koji nam dolaze krajem mjeseca. Posebno ostajemo ponosni, kako na naše momke, tako i na naše protivnike Alp Devilse, koji već godinama prevaljuju put od 1200 km, koliko je udaljeno Sarajevo od Ljubljane i natrag, sve zarad ljubavi prema sportu. Jer ako mi sebi to ne znamo priznati, sigurni smo da niko drugi neće.

Idemo dalje.

Results

TeamT
Kranj Alp Devils22
Sarajevo Spartans6

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *