Dobrodošli!

Na službenu stranicu kluba američkog fudbala Sarajevo Spartans! Od sad, pa na dalje i ubuduće, sve informacije o klubu i aktivnostima koje sprovodimo i u kojima sudjelujemo, možete naći ovdje. Osjećajte se kao kod kuće, dijelite, pišite nam, komentarišite. Većina informacija vezana za klub  je dostupna ovdje, a mi ćemo biti ažurni i dodavati novosti, te podsjećati se starijih vremena i bitnih događaja za klub i američki fudbal u BiH i regiji uopšte.

Pošto je ponedjeljak, početak nove radne sedmice, mi ćemo se pohvaliti s nekoliko lijepih stvari koje su se desile tokom vikenda. Po prvi put su naši klinci iz akademije fleg fudbala odigrali turnir u fleg fudbalu, koji je po svim prilikama i saznanjima nama dostupnim, prvi takav u BiH uopšte. U subotu, 25. marta, na lijevoj obali rijeke Željeznice na Ilidži, proveli smo 2 i pol sata “igrajući lopte”. Tri tima, “Immortalsi”, “Vikinzi” i “Gladijatori”, odmjerili su snage, dodavali, trčali i pokazali ono što su naučili i uvježbali u posljednjih nekoliko mjeseci. Nastavljamo sa radom i dalje, a već slijedeći lokalni turnir zakazujemo za vikend 15. aprila.

Seniorski tekl tim je svoje proljetne vanjske treninge nastavio na stadionu u Nedžarićima, gdje ćemo trenirati ove sezone, tj. sve dok nam se ne otvori prilika za pomoćni teren na Otoci, gdje smo praktično i nastali i gdje odsjedamo sa svojim prostorijama.

Posljednja, ali možda i najljepša novost, jeste inicijalni sporazum sa našim prijateljima, Ajkulama iz Dubrovnika, za odigravanje prijateljskih tekl i fleg utakmica u Mostaru, sa nadom da ćemo imati sličnu priču onoj iz Tuzle, gdje Rudari soli rade punom parom nakon naše prijateljske utakmice sa Celtisima iz Sombora! Datum smo odredili, 5. maj, te se radujemo još jednoj pozitivnoj priči fudbala i prijateljstva u Hercegovini.

Sarajevo Spartans - Dubrovnik Sharks

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *